İçeriğe geç

Kastamonu Abana Hangi Ilçeye Bağlı

Abana nerenin ilçesidir?

KaymakamlarKastamonu İli Vali Vekilleri ve Kaymakamlarİl-Kaymakam-KaymakamAbana56 Mayıs 2024Ağlı69 Ekim 2023Araç422 Mayıs 202418 satır daha

Kastamonu Abana ne zaman ilçe oldu?

Abana, ilk olarak 1880 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde İnebolu kazasının bir parçası olarak belediye statüsüne kavuştu. Cumhuriyet döneminde Abana, 21 Aralık 1945’te merkezi yönetim ve 83 köy ile ilçe statüsüne yükseltildi.

Kastamonu Abana nasıl bir yer?

Abana piknik ve geziler için ideal bir yerdir. Toza Seyir Tepesi, Şehir Ormanı ve Yeşilyuva Rekreasyon Alanı manzara ve doğa fotoğrafçıları için paha biçilmez değerde yerlerdir. Harmason bölgesindeki eski çınar ağaçları görülmeye değerdir. Abana’da her yıl 27-30 Temmuz tarihleri ​​arasında “Abana Kültür, Sanat ve Deniz Festivalleri” düzenlenmektedir.

Abana Kastamonu’nun nüfusu ne kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılı nüfus verilerini kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, geçen yıl 3.000.386 olan Abana Merkez nüfusu, bu yıl 69 kişi azalarak 3.317’ye gerilerken, 710 kişilik köy nüfusumuz dahil ilçemizin toplam nüfusu 4.027 oldu.

Kastamonu Abana ismi nereden gelir?

Asıl adı “Apana”dır. Arapçada “p” sesine karşılık gelen bir harf bulunmadığından Türkçeye “Abana” olarak çevrilmiştir.

Kastamonu Abana neyi meşhur?

Abana gezinizde mutlaka görmeniz gereken en önemli yerler: Hacıveli Kanyonu, Hacıveli Koyu, Hacıveli Köyü, Vaftiz Teknesi, Toza Seyir Terası, Abana Müzesi, Abana Kent Ormanı ve Seyir Terası, Abana Belediyesi Hediyelik Eşya Çarşısı, Harmason Camii ve Hacıveli Camii.

Kastamonu Abanada denize Girilir mi?

Dağlardaki yürüyüş alanı özellikle popülerdir. Yüzmeye uygun plajlar vardır. Abana’da yüzmek için en iyi zaman Temmuz ve Ağustos’tur.

Abana’nın kaç köyü var?

Abana’da bir belde bulunmamakla birlikte ilçeye bağlı 10 köy bulunmaktadır.

Kastamonu’nun eski adı ne?

Gasslar sert karakterli savaşçılar olarak bilinirler. Gasslar tarafından kurulan ve bugün Kastamonu ve çevre illeri kapsayan ve Roma döneminde Paphlagonia (Pophlaginia) olarak adlandırılan şehirlerden biri de “Timonion veya Tumanna”dır.

Abana Denizi nasıl?

Abana Plajı’ndaki deniz temiz ve berraktır. Şehrin karmaşasından kaçmak isteyenlerin uğrak yerlerinden biri olan plaj, konuklarına hem denize girme hem de doğayla iç içe bir gün geçirme imkânı sunmaktadır. Plaj alanı ve deniz tabanı tamamen kumla kaplıdır.

Çatalzeytin neyi meşhur?

Çatalzeytin, Karadeniz’in en güzel plajlarından biri olan Ginolu Koyu’na ev sahipliği yapan ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken bir ilçedir. Ginolu Kalesi, Osmanlı ve Türk motifleriyle süslü bir kitabedir. Yaralıgöz Mesire Alanı, doğayla baş başa keyifli vakit geçirebileceğiniz bir dinlenme alanıdır.

Kastamonu’da nerede yüzülür?

Kastamonu’da denize girilebilecek plajlar: Gideros Koyu, Cide.Belediye Plajı, Cide.Kumluca Yolu Plajı, Cide.Akbayır Köyü Plajı, Cide.Liman İçi Plajı, Doğanyurt.Ladies Plajı Plajı, Doğanyurt.Boyranaltı Plajı, İnebolu.Gemiciler Köyü Plajı, İnebolu .Daha fazla ürün…

Abana nereye bağlı?

Abana, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karadeniz bölgesinde Kastamonu ilinin bir ilçesidir. Kastamonu’nun Karadeniz kıyısındaki beş ilçesinden biri olan Abana, en çok turist çeken ilçedir. Abana şehrinin yaklaşık 3. katında.

Kastamonu yüzde kaç Türk?

13. Karadeniz’e kıyı uzunluğu bakımından en uzun kıyı şeridine sahip il Kastamonu’dur.

Kastamonu’nun en kalabalık ilçesi hangisidir?

İlçelere göre nüfus verileri (2023)Kastamonu İlçelerŞehirToplamMerkez127491155011Abana36634461Ağlı25423521Araç64851867617 satır daha

Kastamonu Abanada denize Girilir mi?

Dağlardaki yürüyüş alanı özellikle popülerdir. Yüzmeye uygun plajlar vardır. Abana’da yüzmek için en iyi zaman Temmuz ve Ağustos’tur.

Ankara Abana arası kaç?

Ankara-Abana arası mesafe yaklaşık 339 km’dir.

Kastamonu’nun en büyük ilçesi hangisidir?

Merkez İlçe, hem nüfus yoğunluğu hem de alan bakımından şehrin en büyük ilçesidir. Abana İlçesi alan bakımından en küçük ilçe olmasına rağmen kıyı şeridiyle dikkat çekmektedir. Ağlı en az nüfusa sahip ilçedir. Kastamonu ilçeleri coğrafi konumlarına bağlı olarak farklı iklim özelliklerine sahiptir.

Kastamonu’nun en güzel ilçesi hangisidir?

Yapay zeka tarafından Kastamonu’nun en güzel ilçesi olarak belirlenen Cide, turizm potansiyeliyle de dikkat çekiyor. Cide, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort