İçeriğe geç

Antat Ne Demektir

Antat olmak ne demek?

Aslında Fransızca entente kelimesinden gelir. Entente ne anlama gelir? İlk kez duyanların merakla araştırdığı entente kelimesinin anlamı, anlaşma anlamına gelir. Günlük hayatta “entente” yerine, eşanlamlı kelimeler olan “agreement” ve “compromise” gibi kelimeleri sıklıkla kullanırız.

Antat kalmak nedir?

Tureng – stay entrusted – Türkçe İngilizce Sözlük. Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: to stay entrusted.

Antrak kalmak ne demek?

Tiyatro ve benzeri sahne sanatlarında, interlüd iki perde arasındaki zamandır, moladır. Fransızca entr’acte kelimesinden türediği için Türkçeye girmiştir, bu kelime iki perde (bölüm) arasında anlamına gelir.

Pakt nedir kısaca?

Bir pakt, Latince pactum (“anlaşılmış bir şey”) kelimesinden gelir ve iki veya daha fazla taraf arasındaki resmi bir anlaşmadır. Uluslararası ilişkilerde, paktlar genellikle iki veya daha fazla egemen devlet arasında yapılır. Bir pakt, Latince pactum (“anlaşılmış bir şey”) kelimesinden gelir ve iki veya daha fazla taraf arasındaki resmi bir anlaşmadır. Uluslararası ilişkilerde, paktlar genellikle iki veya daha fazla egemen devlet arasında yapılır.

Antet ne demek TDK?

Kelimenin anlamını TDK sözlüklerinden öğrenmek mümkündür. Antetli kağıt nedir? Antetli kağıt kelimesi dilimizde uzun yıllardır kullanılmaktadır. Fransızcadan gelen “antetli kağıt” kelimesi, kağıt veya zarf üzerine basılmış isim, adres veya ünvan anlamına gelir.

Misilleme ne demek TDK?

Türkçe Dil Kurumu sözlüğünde misilleme kelimesinin anlamı “tit for tat”tır. Yani bir olay karşısında oluşan duruma tepki olarak ifade etmek mümkündür. Bu durum kötü bir olay yaşandığında verilen tepki ile karakterize edilir.

Andıra kalmak ne demek?

Azerbaycan Türkçesinde “andıra kalmış”, Anadolu ağzında ise “nadir kalmış” ifadeleri “kahrolsun” ve “lanetli” anlamlarında küfür amaçlı kullanılmaktadır.

Kavruk kalmak ne demek?

Bu sıfat özellikle buzağılarını, buzağılarını veya düvelerini terk eden süt çiftçileri için kullanılır. Bana sıkça sorulan sorulardan biri de budur. “Kuru kaldı, küçük kaldı.

Fuaye nedir?

TDK’ya göre fuaye “dinlenme alanı” anlamına gelir. Gördüğünüz gibi bu alan otellerde, gösteri merkezlerinde veya sosyal tesislerde dinlenme alanıdır.

Sancağın anlamı ne?

Sancak, Osmanlı İmparatorluğu’nun idari yapısını ifade eden bir terim olup, Osmanlı İmparatorluğu’nda bir bölge veya gelir getiren alanı ifade eder.

Pakt hangi dilde?

Fransızcada “yemin, anlaşma, sözleşme” anlamına gelen pacte kelimesinden türetilmiştir.

Ant yapmak ne demek?

Arapça “yemin” kelimesiyle aynı anlamı taşıyan “yemin” kelimesinin “Türkçe Sözlük”teki tanımı şöyledir: “1. Bir olayı Tanrı’yı veya kutsal bir kimseyi veya şeyi şahit tutarak doğrulamak için edilen yemin, yemin.”

Birine anti olmak ne demek?

(S). köleliğe karşı, kölelik karşıtı.

Ant ediyorum ne demek?

Arapça “yemin” kelimesiyle aynı anlamı taşıyan “yemin” kelimesinin “Türkçe Sözlük”teki tanımı şöyledir: “1. Bir olayı Tanrı’yı veya kutsal bir kimseyi veya şeyi şahit tutarak doğrulamak için edilen yemin, yemin.”

Enteresan olmak ne demek?

Dilimize Fransızcadan gelen enteresan kelimesi, interesser kelimesinden türemiştir. Interester, bir şeye karşı çok ilgili ve meraklı olmak anlamına gelirken, interesting ilginç ve normların dışında olmak anlamına gelir. Aynı kökten türetilen “interesting” kelimesi “ilgilenmek” anlamına gelir.

Antaç ne demek?

Andaç, Türk kökenli bir isimdir ve genel olarak “hafıza, anma” anlamına gelir. “Anmak” fiilinden türetilen bu isim, bir şeyi veya olayı “hatırlamak” veya “anımsamak” gibi anlamları kapsar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort