İçeriğe geç

Fındık Gübresi Hangi Aylarda Atılır

Fındığa hangi aylarda hangi gübre atılır?

Yanmış veya olgunlaşmış hayvan gübresi; sığır-koyun gübresi, tavuk gübresi ve kabuklu kompost, her 3-4 yılda bir kasım-mart ayları arasında fındık dalı çıkıntısının altına 40-50 cm genişliğinde bir bant halinde düzgünce serilir ve toprağa 5-10 cm derinliğinde karıştırılır. Bahçeye yanmış ahır gübresi ilave edilmelidir.

Fındık için en verimli gübre hangisi?

Her gübrenin kendine özgü faydaları ve zararları vardır. Fındık tarlalarında yapılan araştırmalar, azotlu gübrenin fındık ağaçlarına en büyük faydayı sağlayan gübre olduğunu göstermiştir. Azotlu gübrelerin kullanımı için en faydalı ayın Mart olduğu bilinmektedir.

15 15 15 fındık gübre ne zaman atılır?

Fide gübrelemesi: Her yıl veya dikim yılından sonra iki yılda bir, Kasım-Şubat ayları arasında 15-15-15 kompleks gübresinden 100-200 gr, Mart ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, Mayıs ayında 100 gr kalsiyum nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, fide yaşına bağlı olarak 50-150 gr CAN verilmelidir.

Çotanak fındık gübresi ne zaman atılır?

Çotanak Fertil gübresi azot, fosfor ve potasyum gibi temel besinleri içerir. Çotanak Fertil ile bitkinize bir üretim sezonu için gereken fosfor ve potasyum besinlerini sağlarsınız. Kalan azot için Nisan, Haziran ve Temmuz aylarında gübrelemeyi unutmayın.

Fındık verimini artırmak için ne yapmalı?

Eğimli arazilerde ocak üst toprağını karıştırıp, her 4 yılda bir toprak analizine göre yanmış hayvan gübresi ve kış gübresi (TSP) uygulayarak, üretkenliğinizi gözle görülür şekilde artıracaksınız. Sadece gübre eklesek bile, sadece ocakta karıştırma ve çalkalama işlemi bile verim üzerinde etkili olacaktır.

26 azotlu gübre Fındığa Ne Zaman Atılır?

Günde 20-24 kg saf azot verildiği düşünüldüğünde; 15 Mart’tan sonra yapılacak ilk uygulamada 650 gram, 20 Mayıs’tan sonra yapılacak ikinci uygulamada 650 gram olmak üzere, Ocak ayında toplam 1300 gram %26’lık CAN gübresi verilmelidir.

18-46 gübre fındığa ne zaman atılır?

Ekim/dikimden önce veya ekim/dikim sırasında tohuma veya kök derinliğine uygulanmalıdır. İlkbaharda ekilecek bitkilere ekimden hemen önce uygulanmalıdır.

Fındığa şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman uygulanır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında çıkarılır. Şeker gübresi tahıllara ekim ve hasat zamanında, meyvelere çiçeklenmeden önce ve sonbaharda, sebzelere ekimden 15 gün sonra ve bağlamadan sonra ve meyve bahçelerine ekim sırasında ve çapalamadan sonra uygulanabilir.

1 dönüm fındık bahçesine ne kadar gübre atılır?

Öncelikle fındık fidanları tam verim yaşına geldiğinde sıra aralarına kökleri örtecek şekilde taç yapılabilir, bunun için toprak analiz sonuçlarına göre dekara 20-25 kg üçlü süperfosfat veya aynı miktarda DAP gübresi, toprak yapısına bağlı olarak dekara 40-50 kg potasyum sülfat tüm alana serpilir.

15 15 gübre ile 20 20 arasındaki fark nedir?

NPK gübre çeşitleri nelerdir? NPK gübreleri, toprağın ve bitkilerin ihtiyaçlarına göre farklı formlarda üretilir. 20 20 20 NPK gübreleri %20 azot, fosfor ve potasyum içerirken, 15 15 15 NPK gübreleri %15 içerir.

Fındığa tarım kireci ne zaman atılır?

Kireç, Kasım-Aralık ayları arasında 3-5 yılda bir uygulanır. Dal uçlarının çıkıntısından 40-50 cm uzağa eşit olarak yayılır ve 5-10 cm derinliğe kadar doğranır.

Fındığa kireç neden atılır?

“Fındık verimi yaklaşık %55’tir.” Toprak analizine göre ihtiyaç duyulduğunda bahçelerimize tarımsal kireci uyguluyoruz. Kireç toprağı sıcak tutar ve kışın kar altında erir. Fındıkların olgunlaşmasını, düşmemesini ve verimli olmasını sağlar. “Kireç uyguladığımız bahçelerdeki fındık verimi yaklaşık %55’tir” dedi.

Mart ayında fındığa hangi gübre atılır?

Ancak genç sürgünlere zarar veren zararlılar daha çok olduğundan, dikkatli ot temizliği ve zararlı kontrolü yapılması gerekir. Fide başına 40 gr %26’lık kalsiyum amonyum nitrat gübresi (CAN) eklenerek, bunun yarısı Mart ayı başında, diğer yarısı da Mayıs sonu ve Haziran ayı başında uygulanır.

Fındık verimi için en iyi gübre hangisi?

Faruk Özkutlu, fındık üreticilerine çinko gübresi kullanmalarını tavsiye ederek, “Fındığa mutlaka başka gübreler de katacaksınız ama çinko gübresi uyguladıktan sonra veriminiz yüzde 25 artacak” dedi.

Çotanak gübresi fındığa iyi gelir mi?

Gübre ağırlıklı olarak azottan oluşur. Fındıkların güçlü bir şekilde birkaç Çotanak üretmesine yardımcı olur. Ayrıca boş fındık oluşumunu önler ve fındık ve tonaj dolu hasada katkıda bulunur.

DAP gübresi fındığa ne zaman atılır?

Tahıl ve benzeri bitkilerde DAP gübresinin ekimden hemen önce veya ekim sırasında ekim derinliğine şerit halinde ekim mibzeri ile uygulanması en uygunudur.

15 30 15 gübre ne zaman verilir?

Ekim veya dikimden önce NPK 15-30-15 gübresinin kullanım zamanı: Bitkilerin kök gelişimini desteklemek için ekim veya dikimden önce kullanılır. Çiçeklenme dönemi: Yüksek fosfor içeriği sayesinde çiçeklenme döneminde bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlar.

Şeker gübresi fındığa ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman uygulanır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında çıkarılır. Şeker gübresi tahıllara ekim ve hasat zamanında, meyvelere çiçeklenmeden önce ve sonbaharda, sebzelere ekimden 15 gün sonra ve bağlamadan sonra ve meyve bahçelerine ekim sırasında ve çapalamadan sonra uygulanabilir.

20 20 20 gübre ne zaman verilir?

Olumsuz yetiştirme koşullarına, hastalıklara ve tane yataklarına karşı direnç sağlar. Yaprak ve meyve kaybını en aza indirir. Gelişimin ilk evrelerinden hasada kadar kullanılması önerilir. NOT: Yaprak uygulama dozları 10-15 günde bir, damla sulama dozları ise haftada bir uygulanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir