İçeriğe geç

Tencere Türkçe Mi

Tencere hangi dilde?

Tencere (Arapça: طنجرة), genellikle paslanmaz çelikten yapılmış, bir şeyler pişirmek veya kaynatmak için kullanılan derin, genellikle yuvarlak bir mutfak aletidir.

Eski Türkçede tencere ne demek?

Eski Türkçede, özellikle Uygur coğrafyasında isic sözcüğü, tencere, kazan anlamında kullanılmıştır (Eraslan, 2012:574).

Kuşkana Türkçe mi?

Sohbet. Komik bir Kürt ajitasyonu: Kuşkana, Kuşkane, Kuşgana gibi farklı şekillerde söylenen kelime, Azerbaycan’ın tamamında, Kars, Erzurum ve Şanlıurfa’da Türkçe konuşan herkes tarafından bilinir, kullanılır ve anadilinden öğrenilir. Asıl Kürtçe kelime “pot”tur. Farsça “Tanqire”.

Mutfak kelimesi Türkçe mi?

Mutfak – Nisanyan Sözlük. Arapça maṭbaχ مطبخ “yemek pişirme yeri, mutfak” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir ve ṭbχ kökünden gelir. Bu kelime, Mafˁal ölçüsündeki Arapça ṭabaχa طبخ “pişirilmiş” fiilinin zaman ve yer adıdır.

Nevresim hangi dilden gelir?

Nevresim – Nişanyan Sözlüğü. Farsça naw-rasm نو رسم “yeni tarz, yeni tip, yeni moda” kelimesinden alıntıdır.

Fırın hangi dilde?

Arapçada ekmek veya yemek fırını anlamına gelen furn فرن kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Eski dilde soba ne demek?

Soba kelimesinin etimolojik kökeni, eskiden kullanılan aletlere dayanmaktadır: Macarcada “şömine, duvara gömülü soba” anlamına gelen szoba kelimesi, Türkçede fırına dönüşmüştür.

Eski Türkçede bardak ne demek?

Arapça “kadah” kelimesinden gelir ve “içki kabı, bardak” anlamına gelir. Edib Ahmed’in Atabetü’l-Hakayık adlı eserinde geçen “kadahka sunup zahr kata” (bardağı uzatır ve zehir ekler) ifadesi, kullanımının en eski örneği olarak tanımlanmıştır. Türkçede “ayak” kelimesi daha önce “sıvıları içmek için kullanılan kap” anlamına geliyordu.

Osmanlıca mutfak ne demek?

Matbah (Matbah-ı Âmire) kelimesi, yemek pişirilen yer, yani mutfak anlamına gelmektedir.

Muhabbet Türkçe mi?

Muhabbet kelimesinin kökü, Arapçada karşılıklı sevgi anlamına gelen “hubb” kelimesinden gelmektedir.

Kuşatma Türkçe mi?

Kuşatma, hayatımızda en çok kullandığımız kelimelerden biridir. Hem sosyal medyada hem de günlük hayatta kullanılan “kuşatma” kelimesi uzun yıllardır dilimizin bir parçasıdır.

Gabrak ne demek?

Gabrak kelimesinin aşağılayıcı anlam taşıyan bir argo kelime olduğu bilinmektedir. Ancak Gabrak kelimesinin Türk Dil Kurumu’na göre hiçbir anlamı olmadığı bilinmektedir. Konuşulan kişiye hakaret ve aşağılama amacıyla kullanılan bir argo kelimedir.

Tezgah Türkçe mi?

Loom – Nişanyan Sözlüğü. Farsça dastgāh دستگاه, “el yeri” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Yemek Türkçe mi?

Essen – Nisanyan Sözlük. Eski Türkçe yé – veya ye – “yemek” fiilinden türemiştir. Eski Türkçe yé- fiilinden, Türkçe-Türkçe eki +(A)mAk ile türemiştir.

Makine Türkçe bir kelime mi?

Türk Dil Kurumu’na göre, “makina” ve “machine” kelimelerinin kökeni İtalyanca “macchina” kelimesine dayanmaktadır.

Tencere ingilizce ne demek?

“pot” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 9 sonuçKategoriİngilizce5Genelkettle i.6Genelstevewpan i.7Genelcooking pot i.8Genelstew [eski] i.

Neçe hangi dilde ne demek?

Azerbaycan Türkçesinde bu kelimeden türemiş iki ayrı kelime kullanılmaktadır: neçe “ne kadar, ne kadar, ne kadar süreyle, çok, ne kadar” ve nece “nasıl, niçin, ne şekilde, hangi, vb.”

Ankastre hangi dilden gelir?

Built-in, İtalyanca incastro (incastrare) kelimesinden gelir ve gömülü, bütünleşmiş, sabit ve hareket ettirilemez bir noktaya bağlanmış, iç içe geçmiş anlamına gelir.

Kaşık hangi dilden gelir?

Eski Türkçe kasuk “(tahtadan oyulmuş) kaşık” kelimesinden türemiştir. Bu kelime Eski Türkçe kashı – “oymak, çizmek” fiilinden Eski Türkçe eki +Uk ile türemiş olabilir; ancak bu kesin değildir. Farsça kafş “kapçe” > kafşik “kapçecik”. Farsçadan ödünç alınan kelimenin Türk kökenli olması mümkündür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort