İçeriğe geç

Metin Içi Atıf Nasıl Yapılır Örnek

Metin içinde atıf nasıl yapılır?

PARAGRAF İÇİ ATIF SİSTEMİ (APA) Bu yöntem, metin içi atıflardan sonra parantez kullanır (yazarın soyadı, yayın yılı: sayfa numarası). Kaynaklar, metinde kullanılan yazı tipi boyutunda yazılır. Bir konu hakkında açıklama yapmak istiyorsanız, sayfanın altına dipnot ekleyebilirsiniz.

Word metin içi atıf nasıl yapılır?

Referans sekmesinde, Alıntı Ekle’ye tıklayın ve ardından aşağıdakilerden birini yapın: Kaynak bilgisi eklemek için Yeni Kaynak Ekle’ye tıklayın. Kaynak Oluştur iletişim kutusunda, Kaynak Türü’ne tıklayın ve ardından kullanmak istediğiniz kaynak türünü seçin (örneğin, Kitap Bölümü veya Web Sitesi).

Metin içi dipnot nasıl yazılır?

Kelimenin üstündeki dipnot numaraları ve sayfanın altındaki dipnot numaraları küçük yazı tipiyle yazılmalıdır. Her dipnot, kullanıldığı sayfanın altına yerleştirilir. Dipnotların bir sonraki sayfaya kaymamasına dikkat edilmelidir. Dipnotlar boşluksuz ve normal metinden daha küçük yazı tipiyle yazılır.

Metinden alıntı nasıl yapılır?

Tırnak işaretleri, sözlü veya yazılı ifadenizde diğer kişilerin düşüncelerini kelimesi kelimesine dahil etmek istediğinizde kullanılır. Alıntılanan kelime, cümle veya pasaj tırnak işaretleri veya parantezlerde değişiklik yapılmadan yazılır. Bir alıntı, kişinin düşüncelerini doğrudan metinde ifade eder.

Atıfta bulunmak ne demek örnek?

Kelime en yaygın olarak “atıfta bulunma” anlamında kullanılır. “Atıf” kelimesinin ikinci anlamı “atıfta bulunmaktır.” Denemeler ve makaleler gibi görüş yazılarında, yazarlar fikirlerini açıklamak için sıklıkla başka bir yazara veya kitaba atıfta bulunurlar.

Atıf nasıl yapılır APA 7?

APA stilinde metin içi atıf, yazar(lar)ın soyadını ve atıf yapılan eserin yayın yılını belirterek yapılır. Ancak, bir kaynağı doğrudan atıf yapıyorsanız, öncesinde p veya pp kullanın. Sayfa numarası(ları) ayrıca son ek (p. veya ss.) ile desteklenmelidir.

Atıf nasıl belirtilir?

i) Gazete, bilimsel olmayan dergi vb. Yayınlardan söz edilirken haber söz konusu ise haber başlığı tırnak içinde, makale, deneme vb. söz konusu ise yazarın adı ve soyadı önce, makale başlığı tırnak içinde, röportaj söz konusu ise röportaj yapılan kişinin adı ve soyadı, röportajın başlığı ve konuşmacı belirtilir.

Sunumda atıf nasıl yapılır?

İmlecinizi alıntı yapmak istediğiniz metnin sonuna yerleştirin. Referanslar > Alıntı Ekle’ye gidin ve alıntı yapmak istediğiniz kaynağı seçin. Bir kitaptan alıntı yapıyorsanız Alıntı Seçenekleri’ni ve ardından sayfa numaraları gibi ayrıntıları eklemek için Alıntıyı Düzenle’yi seçin.

Atıf nerede yapılır?

Metinde atıfta bulunulan her kaynak bibliyografyaya dahil edilmelidir. Bibliyografyadaki her kaynak metinde atıfta bulunulmalıdır; aksi takdirde bibliyografyadan çıkarılmalıdır.

Metin içi referans nasıl verilir?

Metin içi atıf örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadını ve araştırmanın yayın tarihini metin içerisinde belirtmektir (metin içi atıf); ikinci seçenek ise cümleyi metin içerisinde tamamlamak ve ardından söz konusu bulgunun kaynağını belirtmektir (parantez içinde atıf).

Teze nasıl atıf yapılır?

Yazar soyadı, tez adı (yüksek lisans tezi/doktora tezi, üniversite adı, yıl; sayfa numarası. Yazar soyadı, tez adı, sayfa numarası.  Örnek kullanım: Recep Eren, Mâtürîdî’nin Müteşâbih Ayetlere Yaklaşımı (Yüksek lisans tezi, Cumhuriyet Üniversitesi, 2017; 45.

APA 7 dipnot nasıl yazılır?

Dipnotların kullanımı: Yukarıda belirtildiği gibi, dipnotlarda 10 punto Calibri fontu kullanılmalıdır. Satır aralığı tek aralıklı olmalı ve öncesinde ve sonrasında 6nk olmalıdır. Metin içinde açıklama (metinden paragraf işaretiyle ayrılmış) veya “ayrıntılı bilgi için bakınız.” Bu tür ifadeler dahil edilmemelidir.

Cümle içinde alıntı nasıl yazılır?

Anlatısal Alıntılarda: Anlatısal alıntılarda, yazarın adı cümlenin bir parçası olarak metne eklenir ve yıl parantez içinde verilir. Yazarın soyadı metinde görünür ve yazarın adından sonra parantez içinde tarih eklenir. Yazarın adı cümlede mantıklı olan herhangi bir yere eklenebilir.

Teze yapılan atıflar nasıl bulunur?

Cevap: Atıf numaralarınızı Scholar, Web of Science, Science Direct ve Google Scholar’da bulabilirsiniz.

Doğrudan atıf nedir?

Doğrudan alıntı: Bir ifadeyi veya fikri, atıfta bulunulan eserde kullanıldığı şekliyle, hiçbir değişiklik yapmadan eklemek.

Atıflar kaynakçada nasıl gösterilir?

Basım, Yayınevi, Ankara, 2016. 1 Dipnotta kaynak gösterimi şu şekilde olmalıdır; Yazarın adı ve soyadı, “Makalenin adı” (tırnak içinde), cilt (c.), sayı (s.), yıl, yayımlandığı dergi, varsa sayfa numarası (s.), sırayla verilmeli, bibliyografyada sayfa aralığı (sayfa) verilmelidir.

Atıf yapmak intihale girer mi?

Alıntı yapmak intihal teşkil eder mi? Alıntı yapmak intihal teşkil edebilir. Ancak, atıf yapılan eseri bibliyografyada listelemenin intihal oranı üzerinde hiçbir etkisi yoktur.

Makaleye yapılan atıflar nasıl bulunur?

1- Web of Science tarayıcısı ekranında “Yazar” alanını seçin. 2- Tarama ekranında önce yazarın soyadını sonra adını tarayın. 3- Gelen sonuçlar ekranında “Atıf Raporu” alanına tıklayın. 4- Gelen sonuçlar ekranının sağ köşesinde yazarın H-indeks bilgisini görebilirsiniz.

Sözlükten alıntı nasıl yapılır?

Sözlüklerde dipnotların gösterim biçimi: Yazarın adı ve soyadı, “Makale adı”, Kitap adı, Baskı/Ters Basım. Yayıncının/İncelemecinin adı ve soyadı (Baskı yeri: Yayıncı, Baskı tarihi Hicri/Miladi; Cilt: Sayfa numarası. Yazarın soyadı, “Makale adı”, Cilt: Sayfa numarası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir